الجمعة، 22 يونيو، 2012

Ta'aruf Week Committee-Unit Prep&Tech


Hee.. iqa memang x sangka langsung dapat jadik komitii bagi program taaruf week utk kemasukan b0odak2 bwu (kirenye junior iqa la) hewhehw..
Ye la,, da la anta borang last minute… na join jdik komiti pon sbnarnye sbb taw dpt mknn percuma !!  hahahaha.. tahapepe kan iqa ni.. memang ter0k!!
Pulak tu,, main tibai je nak pilih unit ape… iqa terpilih utk menganggotai unit Preparation and Technical (preptech)
Argh~ gler r.. first2 dgr perkataan tu,, menatang apekah preptech tuh??? Cuak mula menguasai diri,,
“AKu reti ke bwat keje ni?? Adoi!!” argh,,, lantak r.. tibai je r… hahaha.. klu na taw,  falsafah hidop iqa memang camni.. “TIBAI JE LA” … ALHamdulillah,, ape yg iqa bwat sume jdi..hehehe.
Eh,, berbalik cter tadi,,, ktowg sume ade 35 org,,  then dibahagi pade beberapa gr0up..
Iqa gr0up yg kelima..  ade 4 owg ,, (FIRDAUS, SALMAN, YAT,IQA) ,,,
Keje kitowg actually mudah je.. cam angkat barang(mic,,pa system,screen,laptop, lcd dan sewaktu dengannya)
Keje tukang pasang bende2 alah ni ape lagi,, dak2 laki r reti… iqa mane reti sgt..
So,, bile gr0up iqa kene in-charge kat satu2 tempat ni.. iqa juz tolong bwk barang.. then pantau..
Keje pasang mic, pa,, lcd,,screen.. sume dak laki,, (FIrdaus dan Salman) buat…
Iqa tukang tg0k je..hahahaa.. x p0n gulung wayar yg berselirat bile sesuatu event da tamat..
Hak3.. tu je la.. keje ktowg p0n.. x le susah mne p0n..
Tapi actually mase 3 hari yang pertama,, budak2 bwu datang,, FUH!! MEMANG PENAT GLER KOT!!
Klu nak diikutkan sume keje ktowg buat kot!!
Hahaha.. iqa x ley lupe,,, mase hari pertama dowg datang di bumi uia ni,,
Iqa jdik penunjuk arah pade dowg…
Soklan femes yg mak bapak suke tnye adelah,,,
“Dik,, toilet mne???” “ Dik,, sni ade café x??” he2.. so,, dgn rjinnya iqa pegi menunjuk arah 2…
Ramai jugak mak bapak dowg kompelen asal ktowg x tolong dowg angkat barang ?????
Ye le.. keje ktowg jadik komiti,,bknnye kene jdik hamba abdi dowg.. adeh!!
Memang DEAN dan MANAGER ktowg da pesan awal2,, keje ktowg bukan tolong angkat dowg punyer barang..
ACTUALLY,,  banyak lagi keje yg budak2 komiti ni perlu bwat..hu3..
Sabar je la.. maksud iqa ,, bkn x bole tolong,,, bole la,, kalu nak tolong skit2,,
Tapi, kalo sorg da kene tolong,, msti owg len p0n nak jugak.. btui dak???
S0,, sbb tu dak2 komiti ni tidak diamanahkan utk menolong mak bapak junior2 ni utk mengangkat brg2 yg sgt bayk 2,….
Cter plak pasal hari kedua,,, keje iqa kat dalam dewan (al-Malik Faisal Hall)..
Iqa tolong owg2 Admission and Record (A&R) punye keje..
Kene c0p bagainye,, carik name budak2 utk di sign.. Fuh,, lme2 bosan jugak dok dlm dewan tu.. even sejuk ade ek0n…
Ngee.. ari2 yg berikutnye,,kaki da stat sakit.. iqa selalu gak duduk.. ye la,, keje preptech ni kene byk jalan sane sini kot…
Bile dapat je peluang tdo,,, iqa ape lagi td0 je r.. hewhewhw…
Semasa jdik komitii,,memang tiap2 ari kot kene pakai baju batik.. wane kuning, atau ungu, atau biru..
Iqa da la ade stu je bju wane kuning tuh,, ngee,,terpakse r basuh bju tuh tiap2 ari..
Kat 2 mggu kot memang asyik kene pakai baju tu je la..hu3…
******************************************************************************************************
PENGALAMAN TIDAK BOLEH LUPE
 NAIK LORI!!! Hahaha.. ni memang paling best!!! Ceh,,, bile dpat peluang naik lori memang suke gler sakan..
Ktowg budak2 p0mpuan menjerit sakan kot dlm lori..
Ish.alhamdulillah time 2 malam… so.. owg x nampak sgt la.. argh..gler r..
Tp truthly,, best r,, dpt peluang naik lori.. ye la..bese lelaki kan naik lorry,,
Cam jarang je p0mpuan naik lorry…

Nak cter,, head unit preptech (Br0ther Soleh) punyela sgt berhikmah bile nak bg sesuatu arahan tu kat mesej…
Dy mesti bg mesej gune pantun kot!! Haahaha.. bagus bt0l br0ther ni…
Ahli2 unit preptech p0n memang sgt best dan mesra..
Kalo time bosan xdek keje pape,,, mesti ade je teka teki yg nak ditanya….
Selalunye,, sister r suke tnye,, soklan2 yg bergeliga..hahahaha…
Iqa pulak akui,, dlm unit preptech,, iqa adalah antara ahli yg x byk ckp…
Hehehe.. cye x??? memang p0n.. iqa ni jenis yg susah nak bukak mulut bile x kenal sangat org 2,,,
Iqa suke diam… and kadang2 suke bwat keje sendiri… 
Tp,, klu sape2 yg da kenal iqa lame,, dowg taw r perangai iqa camne…
Dowg ckp iqa ni suke bwat lawak!! Hak3.. ye ke…
Tak kisah la pape..

Hari terakhir… hu3.. ktowg sempat mengadakan BBQ…kat smwp 3..
Pergh~ gler r… malam2 buta pas abis event Welcoming Baia’h and Ceremony (event last) ter0s ktowg gi smwp..
Budak2 laki semangat gler membakor ayam !!! ktowg dak p0mpuan ape lagi,, tukang tengok je r..
Hahahaha… kitowg makan dalam talam kot.. ish2,, memang best la..
Makan sampai kennyang da x larat da..
.. and ade le jugak sesi meluahkan kata2 terakhir..
Iqa x pasan le plak kot ade yg leleh air mata.. tp iqa x p0n..
And the last.. ktowg amek gambo…Sesi bergmbo memang x kan abisnye punye..hehehe..
Bile ingt balik,, sampai kat k0l 3 pagi kot kitowg berbbq tuh…
Hahaha..gler r..iqa  ingat,bile blik ke Khadijah College (KC) tu.. mak guard mara ke..
Hii.. alhamdulillah tak..
Ni la kisah unit preptech.. sampai skg ktowg x putus hbungan lagi..
Sbbb gr0up preptech telah ditubuhkan dlm fb..
Ape lagi memang tersangat aktif le ahli2 preptech ni..
Mudah2 mudahan ukhuwah antara kitowg akan kekal bwat selama2 nye..
Insyallah…




































Alhamdulillah..


Asalamualaikum teman2 blogger..hewhew,,
Iqa da lme gler x update blog.. blog iqa x taw nape ttbe x bole nak bace,,
Skg da bole da..alhamdulillah.. kawan iqa CIK MASYITAH tolong editkan ~!
Nak cter ape ea???
Bwu2 ni result final exam kuar.. Iqa mcm x cyer gler bile tgok result iqa!!
Argh~ syukur sgt!! Iqa nanges kot…
Ya Allah,, Alhamdulillah,, memang x sia2 usaha yg iqa lakukan selama ni..
Iqa ExIT English.. mean that x perlu repeat atau beljar subjek 2 lagi..
Alhamdulillah,, semester ni iqa dapat dean list lgi..
Tapi sebenarnye,, satu je iqa nak nsihat pada kawan2..
Even lpas abis exam p0n,, jgn lupe sentiasa doa nak dpat result yg bagus…
Sebabb,, iqa sebenarnya x yakin sgt bole dpt result bgus,,
Tp iqa sentiasa doa…
S0,,ape yg iqa nak tekankan kat sni..
PLEASE NEVER FORGET HIM ! KUASA DOA MEMANG HEBAT J




 
♥ Copyright © 2014 reserved to Blog Iqa|Template Edited by Sharina ElyanasHaRiNa eLyaNa