الثلاثاء، 30 أكتوبر، 2012

Hari-hari terakhir SEMESTER 1 2012/2013


Assalamualaikum guys.! Ahaks… lama giler iqa x update blog…hee
Blog ni da berusang da~ ni bahana bz sgt dgn assignment(tp Twitter bole plak on setiap ari)
Hak3.. twitter ngan blog lain doe..
Memandangkan sekrg cuti semester iqa cuba penuhi masa iqa dgn updating entry2 yg syok~
Kali ni iqa nak berhikayat pasal “Hari2 terakhir selepas berakhirnya final exam”
Ceh,,ckp mcm nak balas dendam kat exam je..hahaha..padahal exam 2 paper jew…
Hari itu selepas berakhirnya kertas subjek KITABAH, iqa dgn classmate2 dgn senyuman melebo(melebar,,) pon kluo(keluar) dari dewan exam…
Hati tersgt riang doe,, then decide nak buat ape lps tu… konon2 nya enjoy kali terakhirla..
Cadangnya nak pegi umah abi..(ustaz kelas kitowg) tapi fuh! Abi bz…
S0,, setelah sebulat sore ktowg decide la pegi Time Square(TS)…..
Pkol 12 lebe ktowg berambus dari cfs iium terchenta,, naseb p.cik guard bagi kluo sebab abes exam kot…
Ekcelli  ni kali kedua iqa menjejakkan kaki ke TS.. sblom ni penah je…
Selesai solat zohor, kitowg pon pegi mengisi perot dulu di Restoran Ayam Penyet…
Ni first time pegi tmpat rope ni sebenarnye,,, huh..mahalla jugak harga makann dy..
Iqa order nasi keli penyet,, satu pinggan tu harga hmpir mencecah RM10 kot.. air pulak segelas kat RM3.. gilerrr..memang cekit darah kot…
Da le nasi ciput je.. mana ckup..hak3…
Lepas mkn ktowg jalan2 sekitar TS tuh… mula cadang nak msuk rumh hantu..
Tapi ta bole r plak.. ada jugak member cdg nak pegi kawasan main roller coaster tuh…
Tapi masalahnya masa plak x ckop,,mahal lagi..
Jadi kitowg decide pegi main boling ngan manah…
Hak3.. ekcelli ni first time maen bende alah tuh..(ngeee~sume first time)
Mesti pelikkan..iqa bkn kaki jalan pon… sejak bertuko ke kos bwu (Arabic for International Communication) bwu le dapat mengexplore sume tuh… hee~
Maen boling bahagi 2 group,,laki dan p0mpuan… iqa terpksa plak msuk grup bhgian laki sbb x ckop la plak…
Masa mula main memang x gheti langsung nak pegang bola tuh..nak maen apatah lagi!
Then,Alhamdulillah kawan2 ajar iqa…
Bukan nak bangga,, even first time pon maen,, iqa dapat kalahkan kawan2 pompuan..
Markah iqa lagi tinggi kot drp kawan2 pompuan…hak3..caya tak?
Kedengaran sore2 dr kawan “Prof memang hebat r!!” hak3.. seyes rasa nak terguling je gelak…
Then,, maen manah plak lagi r.. tahhape2 kot.. serius,,tu lagi tibai.. merepet je iqa buat..
Da la busur panah tu masuk bhgian org laen..hee… sakit jugak tangan .. first time maen kan…
Iqa sempat jugak belanja kawan2 aiskrim,, iqa ni memNG kaki belanja,,hee~
Sape kawan ngan iqa mesti untung..hak3..(perasan pulak)
Kenangan hari2 terakhir semester 1 di cfs memang iqa xkan lupa..
Maybe bg org laen bende2 cenggini bese je..
Tapi bagi iqa sweet glerr kenangan tu:)

Memanah


Around Time Square




Maen boling







Restoran Ayam Penyet












 
♥ Copyright © 2014 reserved to Blog Iqa|Template Edited by Sharina ElyanasHaRiNa eLyaNa