الجمعة، 23 أكتوبر، 2015

Ye,,, ye,,, ye kita perlukan DUIT (نعم.. نعم... نعم نحتاج المال)


sumber: google 

Assalamualaikum. Tetiba rasa nak update blog. sebab aku tgh sedih.
Tak tahu nak citer kat sesapa. Sobss
Sape je tak pernah ada masalah kewangan.
Aku as student setiap semester ada problem money.
Setiap kali ada masalah duit mesti aku nangis sorang2.
Aku tahu duit bkn segala-galanya…
Tapi pape sekarang ni kalau nak join program kat uni mesti pakai duit, nak beli buku, Photostat, print notes lagi, nak makan.. ah semua duit.
Sem ni pun dapat duit x sempat nak joli.
Kasut aku dah rabak. Tapi tahan je lah nak beli baru.
Nampak baju2 lawa trend sekarang aku tahan nafsu x payah beli.
Sebab aku pikir banyak lagi benda penting nak beli.
Memang aku dpt pt. tapi pt x cukup kot.
Duit pt bagi kat family. Family aku bkn org senang.
Semester ni Alhamdulillah aku apply scholarship and Alhamdulillah dapat.
Tapi x masuk lagi dalam bank. Duit pt nak habis.
Aku tengah risau ni, yuran x habis bayar lagi.
Tarikh tutup bayar semakin hampir.
Kalau x bayar aku x dpt register subjek semester akn datang.
Semua orang ada masalah dalam hidup.
Kalau xde masalah x best ah hidup. Betui x?
Aku selalu terpikir kata2 dr Habib Ali Zainal Abidin.
Beliau cakap “Allah lagi besar dari masalah yang kamu hadapi”
Allahu… Aku dekat. DIA dekat.
Allah.. tenangkanlah hatiku yang tengah gelisah ini.
Tunjukkan lah aku jalan penyelesaian utk keluar dr masalah ini.
Berikanlah aku kekuatan dan kesabaran untuk menghadapi ujian ini.
Munajatku sambil menangis.
………….. 



 
♥ Copyright © 2014 reserved to Blog Iqa|Template Edited by Sharina ElyanasHaRiNa eLyaNa