السبت، 18 يناير، 2014

Birthday Celebration at my Friend's House

 
 
Guys.
15/12 – 16/12 aritu tahun lepas Iqa dan classmates girls only stay kat rumah kawan iqa ni, Adila.
Tujuan asal nak celebrate birthday salah seorang classmate iqa, Nujma. Ahaaa.
Gilaa lahh.. tu pertama kali iqa menapak dan tidur kat rumah besar.  
Rumah serba lengkap.
Ada swimming pool, bilik karaoke, gymnasium, sauna, lift  apatah lagik. Wahaha..
Iqa rasa mcm duduk hotel je.
Then, kitorang masak ramai2 kat rumah beliau.
Bermacam2 juadah ada seperti Pavlova, lasagna, kentang goreng, filament ketam, sup cendawan + garlic bread dan mcm2 lagik.
Best sgt dapat stay kat rumah Adila selama dua hari. Hilang stress.ehee
Yg best sgt tu bila dapat naik mini cooper milik salah seorang ahli keluarga dia. heyy..

tangga cinderella!


dari depan rumah Adila


depan mini cooper


swimming pool! 



teruk ahhh budak2 ni nyanyi. hakhak
shopping beli barang. ehemm..Adila bertudung hijau.
pavlova. favourite iqa!
lasagna. air tangan Adila!


thank you for reading photo: Thank you for reading! Congratulationssecond.png

الخميس، 16 يناير، 2014

Berlaku pencerobohan di satu blok Mahallah Asiah IIUM

 
 
penceroboh2 sedang berusaha masuk ke satu bilik ni
 
 
berjaya menceroboh!
 
 
Berlaku pencerobohan di sebuah blok Mahallah (asrama) Asiah? < --- nama asrama tempat iqa menginap kat uia
Ahahaha…
Actually “penceroboh-penceroboh” tu monyet!
Nampak tak??
Betui2 berlaku kat depan mata iqa sendiri.
Kebetulan iqa otw nak balik ke bilik iqa.
Ternampak monyet2 ni dengan selamba panjat satu blok ni.
Dan salah seekor monyet berjaya merampas satu balang berisi kerepek!
Kahkah..lawak betui le…
Iqa tersengih sorang-sorang apabila melihat kelakuan2 monyet ni.
Sempat lagi snap gambar.
Memang monyet banyak berkeliaran kat asrama kitorang.
Sape2 punye bilik dekat dengan hutan abisla… konfem bilik dia akan dimasuki monyet.
Sebab tu lahh kebiasaannya apabila iqa keluar dari bilik iqa akan tutup tingkap.
Ahaa..
Cuak jugak ada “penceroboh” menceroboh bilik iqa. ! 
thank you for reading photo: Thank you for reading! Congratulationssecond.png

الأحد، 12 يناير، 2014

Global Ummatic Week at IIUM

 
 
Guys, ehee
Pada 15/11/2013 tahun lepas aritu iqa pergi programme Global Ummatic Week kat uia.
Salah satu program diorang adakan ialah mengadakan booth dengan pelbagai bangsa dan Negara.
Uia memang akan adakan program Global Ummatic week setiap taun.

Objectives Of The Programme: 

To promote and help realize the vision and mission of the University: Integration, Islamization, Internationalization and Comprehensive Excellence (Triple ICE). 
To expose IIUM community to the plight of Muslim societies around the globe. 
To strengthen the spirit of brotherhood and enhance the spirit of caring & helping among the IIUM community. 
To provide a universal platform for the students and staff to exchange ideas as a way to understand and appreciate each other.

Wakil2 student dari pelbagai negara akan mempersembahkan budaya dan adat mereka dekat booth.
Diorang hias booth mereka macam2 decoration.
Cantik sgt!
Apa yang pasti iqa rasa cam travel satu dunia jek.
Iqa ngan member pegi setiap booth kot.
Ada Indonesia,Nigeria, Somalia,  Pakistan, Afghanistan, Brunei, Syiria, China, Singapore, Algeria, India, Saudi Arabia en banyak lagik..
Malaysia pon ada.eheee
Iqa rasa ada dekat 20 booth kot.
Student2 yang incharge kat booth tu akan explain camana adat dan budaya diorang.
Iqa ngan member siap cuba pakaian Negara diorang lagik.ahaaa..
dan kitorang ada jugak merasa makanan tradisional diorang.
apa yang pasti UIA anjurkan program sebegini sangat memberi manfaat pada iqa sendiri.
Iqa dapat kenal foreigner2 baru yang iqa tak pernah jumpa.
Dapat kenal camana budaya diorang kat sana.
Rasa cam nak pegi jek travel satu dunia tgok hakikat sebenar kehidupan orang2 kat luar Negara.
Uhuu..
Kitorang sempat amek gambar kat setiap booth .
Lawak sungguh.! Ahaa.. mcm2 gaya .


  
ainil pakai sari! macam nenek da !! ahahaha

orang indonesia! merangkap jiran sebelah bilik iqa




brother tu org pakistan. tak silap iqa la. handsome x? wakaka






thank you for reading photo: Thank you for reading! Congratulationssecond.png

 
♥ Copyright © 2014 reserved to Blog Iqa|Template Edited by Sharina ElyanasHaRiNa eLyaNa