الأحد، 12 يناير، 2014

Global Ummatic Week at IIUM

 
 
Guys, ehee
Pada 15/11/2013 tahun lepas aritu iqa pergi programme Global Ummatic Week kat uia.
Salah satu program diorang adakan ialah mengadakan booth dengan pelbagai bangsa dan Negara.
Uia memang akan adakan program Global Ummatic week setiap taun.

Objectives Of The Programme: 

To promote and help realize the vision and mission of the University: Integration, Islamization, Internationalization and Comprehensive Excellence (Triple ICE). 
To expose IIUM community to the plight of Muslim societies around the globe. 
To strengthen the spirit of brotherhood and enhance the spirit of caring & helping among the IIUM community. 
To provide a universal platform for the students and staff to exchange ideas as a way to understand and appreciate each other.

Wakil2 student dari pelbagai negara akan mempersembahkan budaya dan adat mereka dekat booth.
Diorang hias booth mereka macam2 decoration.
Cantik sgt!
Apa yang pasti iqa rasa cam travel satu dunia jek.
Iqa ngan member pegi setiap booth kot.
Ada Indonesia,Nigeria, Somalia,  Pakistan, Afghanistan, Brunei, Syiria, China, Singapore, Algeria, India, Saudi Arabia en banyak lagik..
Malaysia pon ada.eheee
Iqa rasa ada dekat 20 booth kot.
Student2 yang incharge kat booth tu akan explain camana adat dan budaya diorang.
Iqa ngan member siap cuba pakaian Negara diorang lagik.ahaaa..
dan kitorang ada jugak merasa makanan tradisional diorang.
apa yang pasti UIA anjurkan program sebegini sangat memberi manfaat pada iqa sendiri.
Iqa dapat kenal foreigner2 baru yang iqa tak pernah jumpa.
Dapat kenal camana budaya diorang kat sana.
Rasa cam nak pegi jek travel satu dunia tgok hakikat sebenar kehidupan orang2 kat luar Negara.
Uhuu..
Kitorang sempat amek gambar kat setiap booth .
Lawak sungguh.! Ahaa.. mcm2 gaya .


  
ainil pakai sari! macam nenek da !! ahahaha

orang indonesia! merangkap jiran sebelah bilik iqa




brother tu org pakistan. tak silap iqa la. handsome x? wakaka






thank you for reading photo: Thank you for reading! Congratulationssecond.png

 
♥ Copyright © 2014 reserved to Blog Iqa|Template Edited by Sharina ElyanasHaRiNa eLyaNa