الخميس، 27 يونيو، 2013

Review for korean drama----> "Flower Boy Next Door"



Assalamualaikum semua. Hai kawan2.
Kali ni iqa nak tulis review mengenai cerita korea yg dah iqa hadam selama cuti ni.
Ahaha..iqa memg minat cerita korea. Xtaw nape. Pengaruh member kot sejak masuk u.
Tapi iqa juz layan cter ni.
Iqa bukan jenis yg fanatic sgt sampai nak tiru gaya pelakon2 korea tu.
Ok.. Pernah tgok tak citer “Flower Boy Next Door” ????
Cerita ni bagi iqa not bad lahh..
Tapi lembap sikit. Banyak unsur2 sentimental. Kadang2 iqa ngantok kot layan cter ni.



............................................................. 





Cerita ni mengisahkan tentang watak Gu Dok Mi seorang gadis yg hidup lonely (antisocial) dalam sebuah apartment. Dia x suke keluar rumah. Dia hidup cenggitu sebab trauma masa zaman sekolah dy dulu ada satu kes yg membuatkan dia x percaya kat sume org. Tapi ada satu habit luar biasa kat Gu Dok Mi ni. Dia suka mengintip lelaki depan rumah dia sebab dia suka kat lelaki tu. Pada suatu hari, perbuatan intipan dia ditangkap oleh adik lelaki tersebut, Enrique Geum. Dan bermulalah episode perkenalan mereka sehingga mereka jatuh cinta. Enrique seorang yg periang. Dialah yg mengubah cara hidup Gu Dok Mi yg terlalu asing itu. Dan dia juga telah membuka mata tentang kehidupan terhadap gadis tersebut.Tapi jangan ingat gadis seperti Gu Dok Mi ni xde peminat. Ada seorg lelaki ni juga, Oh Jin Rak dah lama suka kat gadis ni. Selama 3 taun dia berjiran dengan Gu Dok Mi,dia tau segalanya2 tentang gadis tersebut. Jadi,bermulalah konflik antara 3 orang watak ni.
 
Hero dan Heroin


Antara barisan pelakon hebat


 
antara part yg lawak!hak33

.............................................................




Cerita ni byk unsur sedih. Watak perempuan tu pandai gila maen watak sedih.
Dalam crita laen dy cenggitu jugak.hee..
Iqa suka watak Enrique tu,, comel jee… byk jugak part2 yg dia suka buat lawak.kah3…



Time ni Enrique memang comel gilaaa!! hak3.. boleh plak jadi panda


Kalau korg nak tengok,, boleh klik sini..ade subtitle english sekali.

 
♥ Copyright © 2014 reserved to Blog Iqa|Template Edited by Sharina ElyanasHaRiNa eLyaNa