السبت، 12 أكتوبر، 2013

#Story 2 : Japanese Class

 
 
buku Jepun kitorang belajar.
 
Guys.
Sebelum ni iqa ada update entry mengenai kelas Bahasa Jepun yang iqa ambilkan??
Ahaa.. kali ni iqa nak cerita lebeh lagik.
Kitorang gelar cikgu kitorang Sensei.
Sensei adalah bahasa Jepun bermaksud cikgu.
Sensei kitorang amatlah baik dan sangat2 kelakar.
Sempoi je dia ajar.
Full cakap bahasa Melayu.
Dalam kelas ktorang ada foreigner orang Saudi Arabia.
Lawak betoi. Dia bukan paham pon sensei cakap bahasa Melayu.
Kesian dia. Ahaha.
Sensei cakap kat dia : “ Datang Malaysia ni kamu kena belajar Bahasa Melayu”  
Iqa suka sangat kelas Jepun nieh.
Selalunya iqa akan duduk depan sekali.
Sebab iqa taknak tertinggal word2 baru bahasa Jepun yg sensei cakap.
Dan iqa akan catat semua2 vocab baru dalam nota kecil.
Dan bila ke mana2 je iqa akan bawak nota kecil tu.
Senang nak hafal.

Antara word2 bahasa Jepun iqa belajar:
Ohaiyo Gozaimasu – Selamat Pagi
Konbawwo – Selamat Petang / Malam
Konnichiwa – Selamat Tengah Hari
Domo arigato gozaimasu – Ucapan Terima Kasih
Doitashimashite – Sama-sama
Hajimemasyite – Ucapan selamat bertemu
Oyasuminasai – Ucapan sebelum tidur
Omedetou gozaimasu – Tahniah
Tanjobi Gozaimasu – Happy Birthday
Sumimasen/Gomennasai – Minta Maaf
………………………..

Dan banyak lagik. Tak lalu iqa nak type. Ahaha.
Apa yang pasti word2 yang iqa pelajari ni iqa akan cuba peraktikkan ngan member2.
Seronok sangat belajar bahasa ni!
Ada sekali tu sensei kitorang tayang movie jepun.
Ahaha.. kitorang tengok movie Jepun tanpa translation.
Adeh.. paham sikit2 je..
Baru2 ni iqa baru je abis test.
Doakan iqa dapat result gempak taw. Eheee…


thank you for reading photo: Thank you for reading! Congratulationssecond.png

 
♥ Copyright © 2014 reserved to Blog Iqa|Template Edited by Sharina ElyanasHaRiNa eLyaNa