الجمعة، 18 يوليو 2014

Konvoi beramai-ramai ke Teluk Kemang,Port Dickson

Assalamualaikum. Guys.
Cerita ni dah basi. Tapi iqa tetap nak jugak citer. Ahahaha..
31 May yang lalu, iqa dan classmate2 UIAM  konvoi beramai-ramai pergi ke  Teluk Kemang, Port Dickson, Negeri Sembilan.  
kebetulan baru abis final exam, then nak release tension kami berjimba ke sana.Bertolak pagi menggunakan 4 buah kereta yang berlainan.  

suasana pantai teluk kemang


Sampai di sana kami solat beramai-ramai di pantai. Wooh. Ni first time buat.

indahnya Islam. solat di mana2 sahaja boleh. asalkan tempat suci dan bersih dari najis.

And then ada bbq.
Mcm2 lauk kami melantak : ikan pari, udang, sotong, ayam…
Dorang buli iqa. Kene masak bbq. Ahaha.

bajet rajin. puih
 
 Bila dah kenyang perut, kitorang terjun beramai-ramai ke laut.
Salah seorang dari kawan iqa jumpa obor-obor. 

comel sgt2!

Comel sgt!
And, tu first time iqa pegang obor-obor.
Tak gatal pon. Obor-obor ni tak bahaya pon.
Kebanyakan kawan iqa semua naik banana boat, jet ski bagai….


 Iqa tak join. Malas. 
So, iqa buat istana pasir bentuk Hello Kitty. Kah2. Takde keje kan..
sorang member iqa buat bentuk ikan duyung. hak3. lawak sgt. 


 Pengalaman paling best bila dapat tgok sunset dari pantai.
Subhanallah.. cantik sgt. Pertama kali tgok sunset. Teruja sgt. Ahaa


Bagi iqa, sesungguhnya konvoi satu kelas yang pertama kali dibuat ni memberikan pengalaman yang sangat bermakna buat iqa.
Terasa ikatan ukhuwah antara kami semakin kukuh.

Sebagaimana firman Allah swt:
“Sebenarnya orang-orang yang beriman itu adalah bersaudara, maka damaikanlah di antara dua saudara kamu (yang bertelingkah) itu dan bertakwalah kepada Allah supaya kamu beroleh rahmat.” (al-Hujurat:10)

Wallahua’alam.

selfie!

 
geng2 iqa/classmate iqa. suke tgok gmbar ni :)




 
♥ Copyright © 2014 reserved to Blog Iqa|Template Edited by Sharina ElyanasHaRiNa eLyaNa