الأربعاء، 4 سبتمبر، 2013

Special Blog Review for Four Awesome Bloggers

 
 
Hak. Tetibe buat review blog plak.
Saje. Lagi pun iqa dah nak berambus dari rumah nieh.
Jumaat ni 6/9/2013 in sha allah iqa bakal berangkat ke uiam. Sambung ijazah.huk3.
Lepas ni konfem iqa buzy gilerr..  buzy ngan assignment, society, kerja luar, apa tah lagik.
Iqa dah takde masa nak blogwalking.huu.. apatah lagik nak berblogging.
Pasni ada kot yang rindu iqa. Hak3.tetibe.
So, sebelom iqa berambus ni iqa nak review beberapa blog ni sebagai penghargaan dan ucapan terima kasih pada dorang yang sering mengunjungi dan memberi feedback komen pada entry iqa.
Tq sangat2.. terasa dihargai bila ada orang baca dan komen entri  iqa.
Pada yang juz baca entri iqa dan tak bagik komen2 pape pon iqa nak ucapkan time kasih. Hee.. Kamsahamnida/Kumawwo (terima kasih bahasa korea) .
 

First blogger : Mizz Aiza. (http://blogmizzaiza.blogspot.com)
Sape je kan yang tak kenal akak ni. Sume follower kenal dia. Betul x?? Kak Aiza adalah blogger yang paling  rajin blogwalking.  Sume entri iqa akk ni baca dan komen.ehee.. baguz betei kak aiza nih. “Dunia Kecil” nama blog dia. First time datang kat blog ni iqa cakap kat diri , “uihh.. dunia kecil??? Comel nya nama..unik pon ada”.hak3.  Blog akak ni berwarna ungu . simple. Iqa suka. Mostly entri dia iqa baca kecuali yang bahagian segmen2 tuh. Sebab iqa tak berapa minat.ehee..sori ye kak aiza. Rugi sapa tak kenal gadis berlesung pipit ni.hewhew.



Second blogger : Kak Lieya.( http://mystiquelolita3298.blogspot.com)
Kak lieya pon antara blogger yang rajin singgah blog iqa. “The Journey So Far” < ---- phew.. tajuk nama blog akak nih. Perjalanan apa tu kak??ehehe.. Akak nih peminat tegar Korea. Hak3. Sama ngan iqa. Tapi iqa takdele hantu korea sgt. Akk ni sume taw pasal korea. Iqa suka datang blog akk nih bila akak ni review tentang citer2 korea. Kak Lieya lebih kurang Kak Aiza. Peramah je orangnya. Rugi sapa tak kenal dia nih.



Third blogger :Brother Amir (http://www.ahmad-amiruddin.com) 
Besenye dak2 lelaki iqa panggil brother. Sebab dah bese masa kat pusat asasi dulu kitorang memang panggil lelaki dengan panggilan brother tak kira umur. Kalau perempuan sister. Brother nih satu2nya follower iqa yang rajin komen entri iqa. Kata2 dia.. fuh.. sumenye penuh dengan ilmu. Dasat woo..hak3. iqa suggestkan pada kawan2 supaya follow blog dia ni. tak rugi taw. Banyak perkongsian ilmu yang kita boleh dapat daripada blog dia nih. Mostly, penulisan2 dia semuanya berbentuk ilmiah. Paling iqa suka header dia. Cuba korang baca : “Semua penulis akan mati,hanya karyanya yang akan terus abadi. Maka, tulislah sesuatu yang dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti. Kata-kata daripada Saidina Ali.”  Tu dia.. bila iqa baca neh..sentap doe.ahaa.. 



Forth blogger : Putery Farhana (http://puteryfarhana.blogspot.com)
Farhana nih baru umur 12 tahun dah ada blog.Hebat ahh. Iqa dulu umur darjah enam tak tahu apa. Facebook pon takde lagik. Blog lagile… ahaha..tak tahu ape. Farhana ni pernah bagi sesuatu kat iqa. Ha. Tgok ni. comel tak.


Iqa tak suruh pon dia buat. Saje bagi komen mintak dia buatkan. Tak sangka dia buat betul2. Tq ye Farhana. Akak simpan tau. Sebagai kenang-kenangan. Followlah blog dia. Farhana minat rainbow warna-warni. Tgok header dah taw. Comel je orangnye. Baru-baru ni iqa baca entri dia. Dia citer mama dia gugur. Hu… sabar ya farhana.  Sebenarnya bayi gugur ada sebabnya. Sebelum jadik bayi mesti jadi roh dulu kan.. Jadi, roh sebenarnya diberi pilihan, samada nak jadik manusia atau kekal sebagai roh. Sekiranya, dia sanggup menjadi manusia , dia akan membuat perjanjian dengan Allah then ditiupkan roh tersebut dalam janin ibu. Namun, kalau roh tersebut tak mampu jadi manusia,tak mampu survive hidup pada masa akan datang roh itu akan ditarik kembali padaNya. Sebab tu ada kes tetibe bayi gugur. Hee..boleh baca sini. 



Okele.. 4 blogger je iqa nak review arini.  Sory kalo terlampau panjang.
Sesape yang blognye nak direview jangan segan2 letak link blog dia dalam bahagian komen iqa tau.
Jangan lupa letak nama sekali taw. Heee..
Cepat. Sebelum iqa berambus hari Jumaat nieh..ahahaha..

thank you for reading photo: Thank you for reading! Congratulationssecond.png

 
♥ Copyright © 2014 reserved to Blog Iqa|Template Edited by Sharina ElyanasHaRiNa eLyaNa