الثلاثاء، 27 أغسطس، 2013

Resepi Roti Sosej @ Sosej Roll Mudah

 
 
 
Hai kawan-kawan.
Iqa dah lama tak post pasal resepi kan sejak pose nih. Eheee
Oke.kali ni iqa nak share resepi roti sesej @ sosej roll yang senang giler nak buat.
Iqa sebenarnya nak buat sosej yang disaluti dengan serbuk roti.
Tapi kat tempat iqa tak jumpa langsung serbuk roti.
Jenuh iqa carik serbuk roti ni.
Jadi, terpaksa iqa guna telur je. Tapi sedap je.
Nak taw resepinye???  
Moh usha resepi kat bawah ni.

Bahan-Bahan : 
Roti (tak kisah banyak mana pon)
Sosej (Nak sedap beli sosej ramly. Sosej yg murah ni x sedap le. Lain mcm je rasanya).
2 biji telur 

Cara-cara :

Pecahkan telur dan kacau telur tu. 


Letak sosej atas roti dan gulungkan. Gamkan hujung roti tersebut dengan telur yang sudah dikacau tadi. 

Then, lumur roti2 yang sudah digulung tadi dengan telur yang sudah dikacau. 


Goreng kesemua roti2 sosej tu.Dah siap goreng boleh cicah dengan mayonis/sos cili. 




thank you for reading photo: Thank you for reading! Congratulationssecond.png

 
♥ Copyright © 2014 reserved to Blog Iqa|Template Edited by Sharina ElyanasHaRiNa eLyaNa