الخميس، 29 أغسطس 2013

Lain orang, lain cita rasa

“Nina,, kita dah singgah 10 buah kedai kasut ni. Still lagik tak jumpa ke mana yang berkenan?,” tanya Siti pada sahabatnya.
“ Takle weyy.. sume kasut kat kedai yang kita pegi ni bukan taste aku.” Jawab Nina.

Hari ini merupakan hari minggu. Cuti bekerja.
Kebetulan gaji mereka baru sahaja masuk.
Jadi, Nina mengajak sahabatnya, Siti membeli-belah di Shopping Mall Midvalley yang paling terkenal di Kuala Lumpur.

“Masalahnya kaki aku dah sakit ni. Pulak tu barang2 yang aku bawak ni berat le..adeh,”adu Siti.
“Alamak. Tolong le aku wey. Aku tau la kau dah beli sampai dua kasut. Aku tak jumpa lagi kasut aku yang berkenan.”

Siti hanya mampu mengeluh.
Siti akui, sememangnya taste Nina agak tinggi.
Nina dilahirkan dari keluarga yang berada.
Jadi, kebanyakan aksesori kepunyaannya semuanya mahal dan branded belaka.
Berbanding dengannya dia suka membeli barang yang tidak terlalu mahal.
Cukuplah sekadar comel,sedap mata memandang pasti barang tersebut menjadi pilihannya. 

*********************************

Phew. Bila baca cerita di atas dapat agak tak apa yang iqa nak sampaikan??
Iqa tau setiap orang mempunyai cita rasa yang berbeza.
Iqa akui iqa memang suka shopping. Hak3.dah nama perempuan memang kebanyakannya suke shopping.
Tapi, iqa suka beli benda yang agak murah. hee.
Iqa tak suka barang yang harga dia terlalu mahal.
Asalkan benda tu comel, lawa, dan menarik murah semestinya mesti iqa beli barang tu.
The reason is , kalau iqa beli barang yang mahal harganya mesti iqa hanya mampu beli sedikit je barang.
Tapi, kalau iqa beli barang yang murah, iqa mesti dapat beli barang banyak lagik..
That is my taste. Asalkan benda comel dan murah mesti iqa akan grab.
Tapi kalau barang tu murah sangat dan tak tahan lama iqa tak jugak beli.

Oke. Ada setengah orang dia suka beli barang yang mahal tapi tahan lama.
Dan setengah orang dia suka beli barang2 ada branded.
Tapi, iqa tengok barang2 yang mahal ni takdele lawa mana pon. Tak comel pon.ahaha.
Contohnya wallet.
Ha,tengok ni. mana lagik comel??

Wallet jenama GUCCI . iqa tak minat .
Wallet comel macam ni mesti jadi pilihan iqa
  












Apa pon,setiap orang pasti mempunyai cita rasa yang berbeza.
Dan kita mesti hormat akan cita rasa mereka tersebut.
Korang pulak camana?? eheee

thank you for reading photo: Thank you for reading! Congratulationssecond.png

 
♥ Copyright © 2014 reserved to Blog Iqa|Template Edited by Sharina ElyanasHaRiNa eLyaNa