الخميس، 29 أغسطس 2013

The only My Boyfriend

 
 
Guys.
Ceh.poyo sangat nak buat entri pasal boyfriend kan..
Actually, this is my only lovely boyfriend…………
:
:
:
:
:
:
Tada !


Kah3. Ni satunya2 boyfriend yang iqa ada.
Kucing iqa nama dia Acik.
Iqa panggil Acik ni BF iqa sebab iqa sayang dia sangat2.
Boyfriend tu kawan lelaki kan..
Acik ni lelaki.eh jantan la kan.. jadi dia ni satu-satu kawan lelaki iqa paling rapat.
Comel kan dia! Eeee… geram tgok dia ni.
Dia selalu keluar jalan so bila dia balik rumah iqa jek msti iqa serbu kat dia.
Then, main2 dengan bulu dia.
Acik ni manja sangat dengan sume family iqa terutama dengan Cik Nina.
Hak. Sapa Cik Nina.??

Setiap ahli keluarga iqa ada panggilan khas (bahasa diri) untuk Acik ni.
Cik Nina – Mama iqa
Cik Nantan – Ayah iqa
Cik Niqa – Iqa
Cik Nimah - adik iqa
Kah3.. poyokan.. bajet kucing iqa nih pandai bercakap then panggil kitorang dengan nama2 panggilan tu.

Bese dia datang je kat dapur mesti iqa akan datang kat dia.
“Oi…oi… Acik!! Da makan!!”
“Eee…geramnya!! Acik ni… boleh tak tolong jangan buat muka comel??ahaha”
“Mana cik nina?? Acik nak makan… Cik niqa taknak bagi acik makan….” < --- ni suara iqa.bajet kucing iqa akan cakap macamni.
“oii..makhluk berbulu….”

Hak3. Iqa memang suka gila kucing.
Dan memang pantang nampak kucing.
Bila nampak je kucing mesti iqa akan grab dia,,peluk2 dia..belai dia.ahaha.
Tak taw kenapa bila iqa tengok kucing rasa hilang segala stress kat kepala nih! Serius.!
Kekadang assignment iqa berlambak sangat. Rasa stress sgt!.
Tapi bila pegang je kucing tetibe hilang stress..

Hee.. indahkan ciptaan Allah.
Allah ciptakan segala makhluk yang ada kat Bumi ni berbagai rupa .
Ada manusia, binatang, tumbuh-tumbuhan..
Saling melengkapi antara satu sama lain.
So, kita sebagai makhlukNya perlu sayang-menyayangi antara satu sama lain.
Subhanallah…

Lepas ni iqa akan balik ke uia. Sobsob.. rindunya kat Acik. Mesti dia rindu jugak kat iqa.
thank you for reading photo: Thank you for reading! Congratulationssecond.png

 
♥ Copyright © 2014 reserved to Blog Iqa|Template Edited by Sharina ElyanasHaRiNa eLyaNa