الاثنين، 22 يوليو، 2013

Bandung Soda ..... pergh~

 
 
 
Hai kawan kawan.
Masa berbuka puasa kalau dah nampak ada air ais (soya/oren/cincau/etc…) depan mata kita konfem2 kita akan minum air dulu bila dah azan maghrib. Betul x??
Masa tuh makanan sunnah seperti kurma dah tak nampak dah kan.. wakaka…
So,,kali ni iqa nak share pasal resepi Bandung Soda.. pergh.. sedap gila woo
Harap korang jangan ada yang terliur. Ahahaha..
First sekali iqa jatuh hati pada air nieh bila iqa pegi satu restoran ni kat TIRAI RATUS, SHAH ALAM..
Iqa order air nih.. sekali minum,,wahhh..sedap gilaa…
Sejak tu iqa try buat sendiri..ehehe..senang je.. nak taw camna? 


Korang just perlu sediakan (resepi hanya untuk 1 gelas besar sahaja) 
Sirap
Susu cair
Air kosong skit
Air gas ais krim soda

Then,, campur je sume sekali.. iqa tak tambah air gula..cuz air ais krim soda tu dah ada..
Lepas tu nak sejuk biar dalam peti ais atau tambah ketulan ais.
Da siap! Bolehlah dihidang ketika berbuka nanti.

thank you for reading photo: Thank you for reading! Congratulationssecond.png

 
♥ Copyright © 2014 reserved to Blog Iqa|Template Edited by Sharina ElyanasHaRiNa eLyaNa