Ahaa..xkan x pernah kan…
Kek batik ni terkenal sebab sgt mudah
buatnya.
Kek batik iqa yg buat ni versi lembut
punya. Adeje kan yg versi keras?
Sedap je makan.
Milo – 1 cawan
Serbuk koko – 3 sudu makan
Margerin/buttercup – 2 cawan
Telur – 2 biji
Beberapa biskut marie
Susu pekat manis – ½ cawan ( jgn byk sgt.takot terlalu
manis.x lalu nak makan)
Air masak/kosong – 1 cawan
:
:
:
:
:
Mula2, ambil periuk apa2 pon then masukkan semua bahan
kecuali biskut marie dan margerin. Dah masukkan gaul semua bahan tu dalam
periuk.
Lepastu,bole masukkan margerin hingga cair.
Ambil bekas dan alaskan bekas tu dengan plastic supaya mudah kek batik nak dikeluarkan nanti.
Tekan dengan sudu bagi nampak lebih kemas.
Dah siap semua,biarkan kek tu sejuk dulu, then masukkan dalam
peti sejuk.
terima kasih di aats perkongsian resipi ni.. pernah akak buat raya tahun lepas.. memang puas makan..
ReplyDeleteblh cuba nie..:)
ReplyDeletemak aih.
ReplyDeleteaitu sy try buat keras gilew.
xtaw ap yg salah tp bukn guna resipi ni la.
kdg2 lmbut kdg2 keras
eiii..sakit hati je nak buat lg .
hahaha.
nk try buat pavlova plak :P
@mizz aiza : ya sama2..
ReplyDelete@normi nieza : ya,,try lahh....x susah
@ ekin schmidt : ahaha..yeke. pavlova??? minat pavlova erk?? saya minat jugak
sya xpenah cuba lagi, da bca ni boleh laa ni try nti. thankyou. Hee^^
ReplyDeleteThis comment has been removed by the author.
ReplyDeleteKek batik feveret akak sy, kitaorang selalu buat. Tapi xpernah masukkan air sebab takut lembik. Just lebihkan mentega@susu. Nak lebih sedap, campur serbuk koko, & nestum(BUKAN YG BABY BUNYA TAU).hehe
ReplyDeleteTambah keju pum best gak ;D
@syifa : oke,,cubalah.
ReplyDelete@tiey smilez :tq atas cadangan tu.. sgt membina :)