الثلاثاء، 2 يوليو 2013

Jus buah paling "simple"

 
 
 
Hai hai..
Harini nak share jugak satu minuman ni,.,
Kah3.. actually.. senang je buat. Xyah share xpe,, masalahnya iqa bosan.. so,,saje menggatal.
Iqa nak share cara buat jus buah. <----- hahaha,,mengada kan,, ni  pon nak share,,
X kisah la korg nak guna buah apa.
Iqa guna buah oren  
Biasa org buat jus mesti guna mesin apa tah nama dia.. yg khas tok jus tuu.. ngee,,mesin ke nama dia.
Tapi kat rumah iqa xdak menatang tu. So, iqa guna blender je..
Dalah satu je blender kat rumah tu.. dah macm2 iqa guna.ahaha
:
:
:
Macam bese korang amek lah bape2 biji oren korg nak guna. Iqa guna dua je.




Lepas tu kupas dulu buah tu. Xkan nak blender kulit2 sekali.hee
Dah kupas boleh ahh kisar buah tu..
Jgn lupa masukkan gula.. kang masam plak jus korang kalau xde gula.
Iqa msukkan 2 sudu gula sebab buah iqa guna dua.


Then,, abis bole tuang kisar tu kat dlam gelas.
Korang nak minum kejap tu bole jugak.
Tapi iqa prefer masuk dalam peti ais dulu.ngeh2..
Sadap woo.. sejuk2…





 
♥ Copyright © 2014 reserved to Blog Iqa|Template Edited by Sharina ElyanasHaRiNa eLyaNa