الأحد، 21 يوليو 2013

Drama korea 49 days

 
 
 
 
Perasan tak mostly drama2 korea sumenye cintan cintun..
Tapi kali ni cerita korea yang iqa ingin ketengahkan ni memang lain daripada yang lain.
Drama 49days ni buat iqa feeling curious, nak tahu lebih lanjut lagi..
Apa yang pasti, cerita ni melampirkan kepercayaan orang Buddha tentang kematian seseorang yang berada dalam 49 hari.
Bagi iqa tak salah tengok citer ni .. walaupun ada unsur2 kepercayaan agama lain.
Lagipon,, iqa penah belajar agama lain (Buddha,Hindu,kristian).
Jadi, secara tak langsung cter ni dapat menambah pengetahuan iqa tentang agama Buddha.
Dan bagi iqa cter ni best jugak lahhh.. walaupun ending dia menyedihkan..huuu..
Kalau nak tgok cam bese bukak je laman web gooddrama.net.

Sinopsis ringkas 49days  

“Cerita ini mengisahkan tentang seorang gadis Shin Ji Hyun yang akan mengahwini dengan tunangnya,Kang Min Ho. Namun, Shin Ji Hyun menghadapi kemalangan yang ngeri yang menyebabkan dia koma selama 49 hari. Selama dia berada dalam koma, rohnya telah keluar dari tubuhnya dan menemui seorang “malaikat”, Song Yi Soo yang bertugas mengumpulkan roh orang mati. Melalui malaikat tersebut, Shin Ji Hyun diberitahui yang dia mampu hidup (sedar daripada koma) sekiranya dia dapat mencari 3 air mata orang yang betul2 ikhlas mencintainya selama 49 hari. Untuk mencari air mata tersebut, roh Shin Ji Hyun terpaksa meminjam tubuh Song Yi Kyung . Selama 49 hari tersebut rohnya berusaha untuk mencari air mata tersebut sehingga menyebabkan terbongkarnya satu rahsia yang tidak disangka-sangka.”





 

 
 
thank you for reading photo: Thank you for reading! Congratulationssecond.png

 
♥ Copyright © 2014 reserved to Blog Iqa|Template Edited by Sharina ElyanasHaRiNa eLyaNa